fbpx
Сьогодні
Відео 22:53 16 Січ 2019

У США утворилося рідкісне природне явище

У січні жителі невеликого містечка Вестбрук з населенням у 16 тисяч людей, штат Мен, зіткнулися з незвичайним природним явищем: на річці Пресумпскот біля міста утворилася крижина діаметром в 90 метрів.

Про це пише ВВС.

При цьому крижина не просто "стоїть" на воді – вона обертається проти годинникової стрілки. Жителі Вестбрука зняли крижину на відео з дрона – так вона нагадала людям Місяць. Кадри з ролика 16 січня розійшлися по ЗМІ всього світу.

Вчені відзначили, що поява подібної крижини – рідкісний, але природний процес. Його описують ще в роботах 19-го століття, а фахівці зійшлися на тому, що диски утворює течія і невеликі вири. "Оскільки вода у вирі тече повільніше основної течії, то вона, швидше за все, замерзне і перетвориться на диск", – розповів фізик з університету Гарварда Джон Хут (John Huth).

Незвичайна крижина швидко стала визначною пам'яткою Уестбрука: місцеві жителі публікували "Місяць" в соцмережах, а хтось навіть приїжджав подивитися на неї з інших міст. Також диск сподобався місцевим качкам, які стали кататися на новому "атракціоні".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: