fbpx
Сьогодні
23:32 16 Січ 2019

Сущенко за ґратами: перше тривале побачення з родиною та майже інформаційна ізоляція

Незаконно засуджений у Росії український журналіст Роман Сущенко вперше провів тривале побачення з дружиною та дочкою, повідомила його дочка Юлія Сущенко.

Про це передає Укрінформ.

"Ми з мамою вперше за 2,5 роки змогли обійняти нашого Романа Сущенка. Загалом побачення пройшло нормально. Батько схуд, видно, що етап дався йому нелегко. Почувається більш-менш нормально, місцевий лікар слідкує за його тиском. Передали батькові слова підтримки та показали листівки від колег. Він передає усім подяку та вітання", – сказала вона.

Дочка політв'язня зазначила, що побачення тривало три дні й проходило у колонії у спеціальній кімнаті для тривалих побачень з ув'язненими.

Юлія Сущенко підкреслила, що побутові умови тримання у колонії покращилися після ряду звернень з боку Посольства України у Москві та омбудсмена Людмили Денисової.

"Його перевели у більш теплу камеру та хоча б дають окріп", – зазначила вона.

За словами Юлії Сущенко, залишаються проблеми з здійсненням телефонних дзвінків – йому їх обіцяють надати, однак не виводять до телефону.

Журналісту не віддають кореспонденцію. Про це його захисник Марк Фейгін повідомив Укрінформу.

"Можна підбивати підсумки тривалого побачення Романа Сущенка з рідними, що нарешті відбулося. Сам факт того, що право на це вдалося отримати протягом двох місяців, а також те, що Роману за цей період поліпшили побутові умови – він знаходиться в безпечному місці, з підведеною електричною розеткою – можна оцінювати позитивно. Як і те, що його регулярно відвідують члени місцевої ГНК (Громадської наглядової комісії, – ред.), консул, родичі, захисники", – розповів Фейгін.

Однак, за його словами, Сущенко зараз знаходиться майже в інформаційній ізоляції. Він отримує інформацію лише епізодично, під час відвідин, а пресу не отримує.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: