fbpx
Сьогодні
16:49 16 Січ 2019

ОБСЄ пропонує спільну з ООН миротворчу місію на Донбасі, - Клімкін

Представники ОБСЄ в Мінську пропонують створити спільну з ООН миротворчу місію для врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін у Сєвєродонецьку.

"Представники ОБСЄ вийшли з пропозицією створити спільну місію ООН і ОБСЄ. Ця спільна місія повинна мати – вони все прекрасно розуміють – військовий компонент, поліцейський компонент і міжнародну адміністрацію", – сказав міністр.

За словами Клімкіна, питання миротворчого контингенту буде обговорювати й голова ОБСЄ Мирослав Лайчак під час візиту до столиці Росії в лютому цього року.

"Якраз Мирослав, який наступного місяця буде в Москві – для нього питання реальної місії буде одним із основних, оскільки він прекрасно розуміє: можна робити певні практичні кроки, але рішення можна досягти тільки шляхом ефективної місії", – зазначає голова дипломатичного відомства.

Клімкін разом із головою МЗС Словаччини і очільником ОБСЄ Мирославом Лайчаком наразі перебуває на сході України в рамках робочої поїздки.

1 січня 2019 року стартував річний термін головування Словаччини в ОБСЄ. Тоді ж голова МЗС України Павло Клімкін повідомив про намір нового голови організації Мирослава Лайчака відвідати Донбас.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: