fbpx
Сьогодні
23:18 16 Січ 2019

На Дніпропетровщині та Чернігівщині перші парафії перейшли до ПЦУ

Фото Уніан

Свято-Покровський храм с. Рубанівське Васильківського району першим у Дніпропетровській області перейшов до Помісної церкви.

Про це повідомили у прес-службі Дніпровської єпархії Православної церкви України.

"Його преосвященству Владиці Симеону співслужили: канцлер єпархії протоієрей Віталій Лопушанський, настоятель церкви протоієрей Василь Пишний з кліром та запрошене духовенство", – йдеться у повідомленні.

Після молитви єпископ Симеон очолив Подячний молебень і привітав усю громаду, яка понад 20 років постійно молилася за Українську церкву.

Завершилась молитва урочистим многоліттям, колядками у виконанні студентів ДДС та святковою трапезою.

На Чернігівщині релігійна громада Свято-Вознесенської парафії села Оленівка Борзнянського району першою в області прийняла рішення про перехід із МП до помісної Православної церкви України.

Цю інформацію підтвердив начальник відділу у справах національностей та релігій департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олексій Степаненко, повідомляє Укрінформ.

"Вчора були загальні збори громадян у селі Оленівка за участю представників релігійної громади – парафіян місцевої Свято-Вознесенської парафії. На цих зборах люди й проголосували за перехід до ПЦУ", – сказав він.

За словами Степаненка, наступним кроком громади стане звернення до єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового священика. Адже перехід парафії відбувся нібито без згоди чинного настоятеля храму.

За інформацією Оленівського сільського голови Володимира Кривця, в Оленівці проживає 907 людей, участь у зборах брало 72 жителі села і 25 гостей. За перехід церкви проголосувало 37 присутніх.

Місцевий храм належить до Ніжинської єпархії УПЦ МП. Питання його переходу в ПЦУ внесли до порядку денного спонтанно, просто на зборах. Тому батюшку на них ніхто не запрошував.

У коментарі обласному телеканалу (UA:Чернігів) настоятель оленівського храму Олександр Гладиш назвав рішення зборів провокацією і сказав, що за перехід церкви голосували люди, які не мають до Оленівки жодного стосунку.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: