fbpx
Сьогодні
08:56 16 Січ 2019

Мінфін США запропонував послабити антиросійські санкції

Міністр фінансів Стівен Мнучін запропонував скасувати санкції проти трьох компаній російського олігарха Олега Дерипаски.

Про це Мнучін заявив під час секретного брифінгу для конгресменів від республіканців і демократів, передає The New York Times.

Мова йде про скасування санкцій США проти компаній EN+, "Русал" і "ЄвроСібЕнерго".

За кілька годин до брифінгу Мінфні оприлюднив заяву про те, що адміністрація Трампа зробила значні кроки для того, щоб Дерипаска не відновив контроль над цими компаніями.

"Ці суб'єкти зазнають значних змін у реструктуризації та управлінні, що стримують контроль Дерипаски і значно зменшують його власність. Мінфін пильно стежитиме, щоб EN+ і "Русал" виконали ці зобов'язання. Якщо ці компанії не дотримуватимуться цих умов, вони зіткнуться з дуже реальними і швидкими наслідками, включаючи перегляд санкцій", – сказав Мнучін.

Проте представники Демократичної партії не повірили словам Мнучіна.

Так, демократка Ненсі Пелосі з Каліфорнії назвала презентацію "одним із найгірших секретних брифінгів від адміністрації Трампа" і звинуватила міністра фінансів у витрачанні часу Конгресу, а також зазначила, що міністр не відповідає на важливі питання.

Бред Шерман, інший демократ з Каліфорнії, заявив, що виступає проти послаблення санкцій, оскільки це лише збільшить статки Дерипаски. Він сказав, що Мнучін не відповів на цей аргумент нічого крім того, що законотворці мають довіряти адміністрації Трампа.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: