fbpx
Сьогодні
09:12 16 Січ 2019

Cуд Кіпру арештував активи Фірташа через шахрайство

Кіпрський суд арештував майно українського олігарха Дмитра Фірташа та його компаній на суму $46 млн.

Про це повідомляє "Коммерсант" з посиланням на джерела.

Активи були арештовані за позовом російського банку ВТБ.

Приводом для цього стала заборгованість двох структур Фірташа, які є власниками заводів в Криму.

За даними видання, позов в окружний суд Лімасолу подали ще 20 грудня 2018 року. Сам позов почнуть розглядати по суті в кінці січня цього року.

Структури українського бізнесмена "Юкрейніан Кемікал Продактс" і "Титанові інвестиції" мають ряд великих хімпідприємств в Криму, що займаються виробництвом діоксиду титану.

За даними джерел видання, позов до Фірташа і пов'язаних з ним осіб і компаній про стягнення збитків, викликаних "шахрайськими діями", що і спровокувало арешт нерухомого та рухомого майна на $45,7 млн.

Позивачі просили накласти забезпечувальні заходи на майно бізнесмена і компаній Tolexis International Limited, Letan Investments Limited і Group DF Holdings Limited.

При цьому Group DF Holdings Limited є фактично головною компанією Фірташа. Вона керує всіма активами підприємця в Україні та закордоном.

Позов ВТБ пов'язаний з кредитом, який вищевказані структури Фірташа залучили в російському банку в кінці квітня 2015 року. Видання зазначає, що вже в лютому 2016 року позичальники перестали проводити виплати по кредиту, після чого ВТБ звернувся до Арбітражного суду Москви з заявами про стягнення заборгованості.

"Український бізнесмен організував шахрайську схему з виведення з компаній-боржників російських банків, включаючи ВТБ, грошових коштів через підконтрольні йому кіпрські офшори", – пише "Коммерсант".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: