fbpx
Сьогодні
17:07 15 Січ 2019

В Україні почали моніторити із космосу використання сільгоспземель

Світовий банк за підтримки ЄС запустив пілотний проект супутникового моніторингу використання сільськогосподарських земель.

Проект реалізує з використанням космічних технологій американська компанія EOS, яка виграла тендер на обслуговування цієї складової програми "Land Transparency", повідомляє Агроперспектива.

Продукти компанії успішно працюють на світовому ринку як в держсекторі, так і в приватному бізнесі з 2015 року. В Україні компанія має декілька офісів та R&D центр, співпрацює з провідними університетами та науково-дослідними інститутами.

В рамках програми компанія EOS на основі даних космічного моніторингу провела аналіз рослинного покрову земної поверхні, що дозволило створити карту посівів с/г культур, визначити точні межі полів, а також виділити усі основні типи покриття за період з 2016 до 2018 року.

Також були ідентифіковані невідповідності в кадастрових даних та факти відсутності сівозміни. Ведеться моніторинг великого масиву полів, на яких протягом декількох років вирощується одна і та сама культура.

Для роботи над проектом були залучені співробітники Інституту космічних досліджень НАН та ДКА України, визнані експерти з використання систем космічного спостереження. Згідно з їхньою оцінкою, точність карт класифікації складає понад 90%, що вважається високим показником, особливо враховуючи велику кількість малих полів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: