fbpx
Сьогодні
15:58 15 Січ 2019

В Одесі поліція затримала активіста за кидання фарбою в консульство Росії

Правоохоронці затримали активістів Тодора Пановського та Олександра Смолянинова під час акції на підтримку військовополонених моряків.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Акція відбулася під будівлею генерального консульства Росії в Одесі.

Пановський жбурнув у паркан установи банку із червоною фарбою і намагався зробити це вдруге. За його словами, ця фарба мала символізувати кров безвинних, в загибелі яких винна Росія.

Поліція почала затримувати Пановського коли той хотів відкрити другу банку і також жбурнути її в паркан. В результаті фарбу вилили на асфальт перед консульством – на самого активіста й правоохоронців.

Інший активіст Смолянинов, згідно з повідомленням прес-центру поліції, відтягував поліцейських, заважаючи їм виконувати свої повноваження.

В поліції також зазначають, що вирішується питання про притягнення обох учасників акції до адміністративної відповідальності за статтею 173 (дрібне хуліганство) та статтею 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Самих учасників акції така реакція дивує.

За словами голови громадського формування «Самооборона Одеси» Віталія Кожухаря, це мав бути перфоманс і він не очікував від правоохоронців захисту консульства.

"Ми хотіли провести акцію на підтримку наших моряків, яких незаконно затримали і утримують в Росії, показати, що їхня доля нас хвилює. Ніхто не збирався штурмувати консульство, це мала бути інформаційна акція і фарба, як кров – це атрибут цієї акції", – пояснив голова громадського формування "Самооборона Одеси" Віталій Кожухаря.

Організаторами акції виступили ГФ "Самооборона Одеси", "Сьомий корпус", "Якісне суспільство" та інші. Всього під консульство приїхали близько двох десятків людей, але активісти кажуть, що їх мало бути більше.

Сьогодні, 15 січня, Лефортовський суд Москви розглядає питання про подовження арешту українським військовополоненим. Засідання проходить у закритому режимі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: