Новини

Українським морякам у Москві продовжили арешт, захист оскаржить це рішення в ЄСПЛ

У вівторок, 15 січня, так званий "суд" у Москві залишив під вартою до 24 квітня 12 військовослужбовців ВМС України, незаконно захоплених РФ у районі Керченської протоки.

За словами адвоката Миколи Полозова, який захищає інтереси командира моряків Дениса Гриценка, дане рішення буде оскаржено в усіх інстанціях, утому числі в Європейському суді з прав людини, передає Інтерфакс.

"Будемо оскаржувати. І в ЄСПЛ теж", – заявив він.

При цьому зазначається, що в ході засідання захист українців просив відмовити у задоволенні клопотання звинувачення про продовження їх арешту, мотивуючи це тим, що посольство України готове надати їм житло.

Постанова московського "суду" стосується Дениса Гриценка, Андрія Драча, В'ячеслава Зінченка, Михайла Власюка, Романа Мокряка, Євгенія Семідоцкого, Андрія Оприска, Сергія Цибізова, Андрія Шевченка, Богдана Головаша, Сергія Попова та Володимира Терещенка.

Рішення щодо продовження арешту ще 12 моряків очікується пізніше.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року у районі Керченської протоки російські силовики незаконно захопили два українських катера Бердянськ і Нікополь, а також рейдовий буксир Яни Капу, що слідували у порт Маріуполя.

На борту українських суден перебувало 24 військовослужбовців ВМС ЗС України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

На київську сцену після прем’єри у бомбосховищі: Миколаївський театр приїжджає з виставою “Проста українська скіфська баба”

У Києві відбудуться гастролі Миколаївського академічного художнього драматичного театру з моновиставою "Проста українська скіфська баба"… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У британській розвідці проаналізували скасування в росії традиційної ходи “Безсмертний полк”

Уже другий рік поспіль у російській федерації скасовують традиційну ходу "Безсмертний полк" на 9 травня,… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У столичному “Експоцентрі України” з’явився кримський куточок: навіщо це рішення

За ініціативи української співачки кримськотатарського походження Джамали та фестивалю "Книжкова країна" в Оранжереї "Виставки досягнень… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

В МОК пообіцяли карати спортсменів рф за політичні висловлювання на Олімпіаді “аж до виключення з Ігор”

У разі політичних висловлювань на Олімпійських іграх в Парижі російські спортсмени будуть негайно покарані, аж… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Києві знову стався вибух гранати: є постраждалі

У ніч на 28 квітня, у столиці в одній із багатоповерхівок у Святошинському районі пролунав… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Офіс генпрокурора: в Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

Понад 2500 вебсайтів, які забезпечували діяльність проведення азартних ігор та на яких розміщувались ресурси онлайн-казино… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.