fbpx
Сьогодні
16:54 15 Січ 2019

Українським морякам у Москві продовжили арешт, захист оскаржить це рішення в ЄСПЛ

Фото Hromadske

У вівторок, 15 січня, так званий "суд" у Москві залишив під вартою до 24 квітня 12 військовослужбовців ВМС України, незаконно захоплених РФ у районі Керченської протоки.

За словами адвоката Миколи Полозова, який захищає інтереси командира моряків Дениса Гриценка, дане рішення буде оскаржено в усіх інстанціях, утому числі в Європейському суді з прав людини, передає Інтерфакс.

"Будемо оскаржувати. І в ЄСПЛ теж", – заявив він.

При цьому зазначається, що в ході засідання захист українців просив відмовити у задоволенні клопотання звинувачення про продовження їх арешту, мотивуючи це тим, що посольство України готове надати їм житло.

Постанова московського "суду" стосується Дениса Гриценка, Андрія Драча, В'ячеслава Зінченка, Михайла Власюка, Романа Мокряка, Євгенія Семідоцкого, Андрія Оприска, Сергія Цибізова, Андрія Шевченка, Богдана Головаша, Сергія Попова та Володимира Терещенка.

Рішення щодо продовження арешту ще 12 моряків очікується пізніше.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року у районі Керченської протоки російські силовики незаконно захопили два українських катера Бердянськ і Нікополь, а також рейдовий буксир Яни Капу, що слідували у порт Маріуполя.

На борту українських суден перебувало 24 військовослужбовців ВМС ЗС України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: