fbpx
Сьогодні
21:51 15 Січ 2019

Суд виніс вирок у справі про вибух петарди під час флешмобу проти гомофобії в Запоріжжі

Фото 061.ua

15 січня Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя оголосив вирок у справі місцевого жителя, який кинув вибуховий пристрій у натовп під час "Веселкового флешмобу" у травні 2018 року. Засуджений отримав покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень. Також він має сплатити витрати на проведення експертиз.

Про це пише Genderz.org.ua.

Аж до останнього засідання обвинувачений свою провину не визнавав — мовляв, проходив повз, почув вибух та "побіг, коли всі побігли". Вже потім він кардинально змінив свої свідчення, пояснивши, що під час мирної акції нібито знайшов у кишені петарду і кинув її в учасниць та учасників акції, тому що мав негативне ставлення до ЛГБТ-людей. Також обвинувачений додав, що під час інциденту перебував у стані афекту.

Зважаючи на визнання провини підсудним, сторона обвинувачення та потерпілі просили застосувати до чоловіка мінімальне покарання — штраф у розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Проте, з огляду на те, що обвинувачений не попросив вибачення у постраждалих, а лише формально зізнався у порушенні закону, суд вирішив застосувати суворіше покарання, збільшивши суму штрафу до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 17 тисяч гривень. Крім того суд зазначив, що покарання має на меті перш за все виправлення винного, а також запобігання подібних агресивних дій у суспільстві.

суд гомофобія

Фото 061.ua

Нагадаємо, 16 травня 2018 року біля приміщення Запорізької міської ради проходила мирна акція з нагоди Міжнародного дня протидії гомофобії та трансфобії — "Веселковий флешмоб". Захід майже добіг кінця, коли невідомий кинув в учасників та учасниць невідомий предмет. Пролунав вибух. Один з працівників поліції отримав травму стегна, а журналіст, що працював на акції, тимчасово втратив слух та отримав садно на руці. Правоохоронці затримали чоловіка, який тікав після вибуху.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: