fbpx
Сьогодні
20:06 15 Січ 2019

Австрія проголосила 2019-й роком України

В Австрії проголосили 2019-й роком України.

Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій під час зустрічі з головою Національної ради республіки Австрія Вольфгангом Соботкою, передає РБК-Україна.

За словами Парубія, це допоможе Австрії більше дізнатись про українську культуру, мистецтво та історію.

"Ми проговорили співпрацю між нашими країнами. Ми домовились надалі розвивати наші міжпарламентські відносини у визначенні багатьох викликів і в збільшенні культурних контактів між нашими країнами. 2019 рік в Австрії проголошено роком України. Там відбуватимуться дні української культури. Я впевнений, це допоможе Австрії більше дізнатись про українську культуру та мистецтво, українську історію", – повідомив спікер ВР.

Він також наголосив, що Австрія підтримує Україну впродовж останніх п'яти років.

"Усі 5 років Австрія твердо підтримує позицію санкцій проти РФ і засуджує агресивні дії РФ як у Криму, так і на сході України.  Особливо важлива для нас була швидка реакція Австрії на чергові агресивні дії РФ в Азовському морі, в Керченській протоці наприкінці минулого року. Голова парламенту запевнив мене, що Австрія і надалі буде дотримуватись позиції суверенітету України і засудження агресивної політики РФ", – додав очільник українського парламенту.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: