fbpx
Сьогодні
22:26 14 Січ 2019

У Перемишлі колядували понад 100 поляків і українців

Перемишльська художниця Малґожата Давидюк уже вп'яте запросила до свого дому понад сотню людей — поляків і українців.

Про це повідомляє Польське радіо.

Люди, які виходили з цієї зустрічі, що відбулася у надвечір'я 8 січня, а закінчилася на світанку наступного дня в домі Малґожати Давидюк — іконописиці і реставраторки творів сакрального мистецтва родом з Підляшшя, — говорили: цікава, крута, неймовірна, класна, потрібна тощо… Перемишльська художниця уже вп'яте запросила до свого дому в центрі міста понад сотню людей — поляків і українців, для того, щоб вони спільно поколядували.

"Прибувши до Перемишля 20 років тому я собі подумала: яке ж чудове місто, які ж чудові люди — і поляки, і українці, але чомусь не вміють знайти спільну мову. І вже тоді я вирішила, що колись спробую щось із цим зробити.

І вже п'ять років організовую в себе вдома спільне колядування.

На мою думку, польсько-українське питання в Перемишлі полягає у тому, що люди не знають один одного. Тому варто випити келих вина, заспівати, поговорити про те, що нас об'єднує, — і на цьому акцентувати", – каже Малґожата Давидюк.

У підготовці різдвяної зустрічі беруть участь усі працівники майстерні реставрації пам'яток сакрального мистецтва, керівником якої є Малґожата Давидюк. Таким чином вона, як сама каже, вчить своїх працівників, що треба вийти до людей, не зосереджуватися лише на собі й своїй родині. Бо тоді, коли ти робиш щось для інших, для суспільства, ти можеш вважати себе патріотом, — каже іконописиця.

І ще, як зізналася нам по секрету, вона влаштовує це спільне колядування (учасниками якого є понад сотня людей,) насправді тому, що після цієї зустрічі їй протягом трьох днів не треба вмикати опалення і таким чином просто економить кошти утримання великого будинку.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: