fbpx
Сьогодні
Фото 18:00 14 Січ 2019

На сміттєзвалищі під Полтавою добувають біогаз

На сміттєзвалищі під Полтавою добувають біогаз.

Про це повідомляє Ekoltava.

"Сьогодні у Макухівці відкрили електростанцію, що працює на звалищному газі. Цей об'єкт реалізують у співпраці місцевої та влади та бізнесу – компанії Clear energy. Подібних станцій лише 10 в Україні. Раніше схоже обладнання запустили в Кременчуці, потужністю 550 кВт. Та, що встановлена на макухівському сміттєзвалищі може генерувати 600 КВт.", – йдеться у повідомленні.

На території звалища пробурили свердловини глибиною 12 метрів. Звалищний газ формується під час анаеробного (без доступу повітря) розкладу органічних решток відходів (залишки їжі, листя, гілки й т.д.).

Зазвичай, цей газ є однією з причин пожеж і вибухів на звалищах. Такі пожежі важко загасити бо вони утворюються і горять не на поверхні, а під землею. Через це дегазація полігонів є необхідністю з причин безпеки. Крім того метан, що складає левову частку біогазу, є парниковим газом та майже в 30 разів більше впливає на клімат ніж вуглекислий газ.

"Таким чином подібні установки вирішують одразу декілька проблем – пожежі на звалищах, утворення парникових газів, виробництво чистої електроенергії", – пояснюють екоактивісти.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: