fbpx
Сьогодні
Фото, Відео 12:52 14 Січ 2019

Наступного року в продаж надійде британський гібридний дирижабль - найбільше у світі повітряне судно

Британська компанія Hybrid Air Vehicles готується до серійного випуску Airlander 10 – гібридного дирижабля, як альтернативи літакам і вертольотам.

Про це пише The Verge.

Як повідомили представники компанії, на поточний момент фірма зосереджена на введенні в експлуатацію першої партії серійного, сертифікованого транспортного засобу Airlander 10 для споживачів.

Hybrid Air Vehicles також планує створити збільшену версію дирижабля – Airlander 50, розраховану на перевезення до 50 тонн вантажу.

Airlander 10, на прізвисько "літаюча дупа", був спочатку спроектований в 2010 році для використання армією США в якості засобу спостереження, яке могло б залишатися в повітрі тижнями.

Після скорочення фінансування проекту, Hybrid Air Vehicles викупила своє дітище і привезла його до Великобританії з намірами переобладнати повітряне судно для цивільних потреб.

Довжина Airlander 10 становить 92 м, ширина – 43,5 м, висота – 26 м. Дирижабль зроблений з вуглецевого волокна, кевлара і майлара, його резервуари заповнені гелієм, який забезпечує підйом, а для зльоту, управління і приземлення судна використовуються двигуни.

Свій перший успішний політ Airlander 10 здійснив в 2016 році, проте другий виявився не таким вдалим. При заході на посадку дирижабль зачепився за дроти і врізався носовою частиною в землю, злегка пошкодивши кабіну.

Творці врахували недоробки, повітряне судно відремонтували і кілька разів запускали протягом 2017 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: