fbpx
Сьогодні
16:07 14 Січ 2019

Еко-рішення: у Нідерландах пропонують нову сировину для біоупаковки

Випускник Академії дизайну в Ейндховені Дон Кванінг пропонує використовувати ситник розлогий для виробництва екологічно чистої упаковки.

Отриманий у рамках проекту Medulla матеріал здатен замінити пінопласт, картон та інші неткані матеріали, передає epochtimes.com.ua.

«Біоупаковка створена з ситника розлогого безпечна та легко утилізується, – говорить Дон Кванінг. –— Я відділив м'якоть від волокон: з волокон ситника можна робити папір, гофрований картон, мотузки, неткані матеріали і текстиль, а м'якоть використовувати в якості спіненого матеріалу».

Матеріал із м'якоті ситника схожий на пінопласт із тонких ниток, продовжує науковець.

«Рослинний піноматеріал легкий, ударостійкий, має ізоляційні властивості і не потребує будь-яких сполучних добавок, – розповідає Дон Кванінг. – Зі спресованої рослинної м'якоті можна виготовляти і упаковку – ящики для зберігання різної продукції, і меблі – легкий листовий матеріал».

Також із м'яких волокон ситника розлогого отримують матеріал, що нагадує гофрований картон.

«Цікаво те, що можна з одного і того ж матеріалу виготовляти різні речі:», — говорить Кванінг.

Проект Medulla було представлено на виставці під час Голландського тижня дизайну (Dutch Design Week), яка проходила від 20 до 28 жовтня 2018 року.

Ситник розлогий — швидкорослий бур'ян, якому подобаються водно-болотні угіддя: вологі лісові масиви, канави і луки. Щороку державне лісове господарство Нідерландів збирає тисячі кілограмів ситника розлогого і використовує як сировину для виробництва біогазу. На додачу, волокна болотного бур'яну покращують родючість сільськогосподарських ґрунтів зі значним вмістом піску.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: