fbpx
Сьогодні
14:55 13 Січ 2019

Ватикан вперше в історії виступить на Олімпійських Іграх

Фото АР

У Ватикані 10 січня відбулася презентація збірної команди з легкої атлетики.

До команди увійшли майже 60 осіб, серед них священики, гвардійці (їх набирають з громадян Швейцарії, але вони автоматично отримують громадянство Ватикану) та адміністративні працівники, пише The Guardian.

Найстаршому легкоатлету карликової держави 62 роки, це співробітник Апостольської бібліотеки. Нагадаємо, що офіційне населення Ватикану становить майже одну тисячу людей.

Збірна з легкої атлетики стала першою офіційною спортивною організацією в місті-державі. Команда стала частиною легкоатлетичної федерації Італії, що дозволить їй виступати на офіційних змаганнях.

Легкоатлети Святого Престолу вже запланували участь в Іграх малих держав Європи (спортивні змагання для країн з населенням менше мільйона осіб), які в травні 2019 року відбудуться в Чорногорії, і в Середземноморських іграх (спортивні змагання для держав, розташованих у басейні Середземного моря), які пройдуть в Алжирі в 2021 році.

У майбутньому збірна Ватикану планує вступити до Міжнародної федерації легкої атлетики, тому прапор Святого Престолу майорітиме вже на наступних Олімпійських Іграх.

У Ватикані неодноразово заявляли, що спорт є способом діалогу і шляхом до досягнення миру і солідарності. Тепер ці слова підкріпили справою. У Святому Престолі наголошують, що головне завдання її спортсменів – брати участь у змаганнях, а не досягати високих результатів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: