fbpx
Сьогодні
16:04 13 Січ 2019

Таллінн повністю перейде на електробуси до 2035 року

Фото Arrak‎Baltic Finnic kansat

В естонській столиці планують до 2035 року замінити весь рухомий склад громадського транспорту на електробуси.

За цей період у Таллінні планують відмовитися не лише від дизельних автобусів, але й від тролейбусів, повідомляє Baltic Course.

Для реалізації цих планів комунальне підприємство Tallinna Linnatranspordi має закупити близько 650-700 електробусів.

Досягнення цієї мети обійдеться недешево. Наразі вартість одного електробуса складає близько 500 тисяч євро, але китайські компанії пропонують дешевші машини – близько 150 тисяч євро. Керівництво Tallinna Linnatranspordi також сподівається, що з часом електротранспорт ставатиме все доступнішим, адже це вже давно не концепт, а продукт масового виробництва.

Також підприємство має розробити найефективнішу мережу зарядки електробусів, оскільки збільшення кількості електротранспорту може перевантажити електричні мережі міста.

З сучасними технологіями більшість електробусів можуть проїхати на одному заряді близько 150 кілометрів, в той час як за день автобус проїздить на маршруті в Таллінні близько 450 кілометрів. Зарядки планують облаштувати на кінцевих зупинках і в депо.

Під час тестового періоду на два обрані маршрути виведуть 10 електробусів.

Водночас у Таллінні не відмовляються від закупок дизельних автобусів, бо намагаються оновлювати транспортний парк. Придбані зараз автобуси слугуватимуть 8-10 років, тобто відслужать свій термін до 2035 року.

Нагадаємо, громадський транспорт у Таллінні безкоштовний для жителів міста. З липня 2018 року регіональна влада отримала право скасовувати плату за транспорт в окремих повітах по всій Естонії на свій розсуд.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: