fbpx
Сьогодні
13:27 13 Січ 2019

Російський омбудсмен стверджує, що рак у Клиха не підтверджується

Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявляє, що діагноз раку, який підозрював у себе політв'язень Станіслав Клих, не підтверджується.

Про це вона повідомила в розмові з омбудсменом України Людмилою Денісова, написала Денісова в Facebook.

"Зі слів Москалькової, уповноважений з прав людини Челябінської області повідомила їй, що Станіславу зробили усі необхідні аналізи і діагноз раку, який він підозрює у себе, не підтверджується. Буду звертатись до консула для перевірки цiєї iнформацiї", – зазначила Денісова.

Вона також повідомила, що хворий на діабет кримський татарин Едем Бекіров, який утримується в анексованому Криму, буде направлений до лікарні для обстеження.

"За словами російського омбудсмена, хворий на діабет Едем Бекіров має експрес-прибори для вимірювання рівня цукру в крові безпосередньо в камері, а також забезпечений усім необхідним", – написала Денісова.

"На моє прохання Тетяна Москалькова вже поговорила з "керівником" Федеральної служби виконання покарань у Криму і він пообіцяв, що у понеділок Едема Бекірова відвезуть у лікарню для проведення необхідних медичних досліджень, а також нададуть усю необхідну меддопомогу", – зазначила омбудсмен.

Вона також повідомила, що в понеділок у Москві відбудеться її конфіденційна зустріч із Москальковою.

"Усі інші питання ми вже обговоримо безпосередньо на зустрічі у Москві у понеділок. Ми домовились з Тетяною Москальковою про час зустрічі і вирішили, що вона буде конфіденційною", – йдеться в повідомленні.

Раніше мати політв'язня Станіслава Клиха повідомила, що він підозрює в себе рак шкіри.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: