fbpx
Сьогодні
18:56 13 Січ 2019

Проти інформаційної війни: у Білорусі закликали обмежити трансляцію телеканалів РФ

Опозиційна партія "Білоруський народний фронт" закликала владу обмежити трансляцію російських телеканалів, а громадян – активно користуватися рідною мовою, щоб протистояти агресивній інформаційній політиці РФ.

Про це йдеться у заяві сейму партії "Білоруський народний фронт", передає УНН.

"Вимагаємо від влади Білорусі обмежити трансляцію російських телеканалів, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу і, по суті, є засобами ведення інформаційної війни проти нашої країни, замінивши їх програмами власного ж виробництва або збалансованим набором іноземних телепрограм з різних інших країн", – розповіли у партії.

При цьому у БНФ зазначили, що через активізацію антибілоруських виступів та інформаційних атак проти Білорусі та білорусів, 2019 рік роком слід проголосити роком білоруської мови й провести відповідні кроки по зміцненню білоруської мови.

Так, у партії закликали білорусів під час перепису населення, який призначений на жовтень 2019 року, позначати білоруську мову в якості рідної мови і мови повсякденного вжитку будинку, а білоруський бізнес і всіх виробників товарів і послуг – користуватися білоруською мовою в рекламних компаніях, в обробці товарів, в комунікації з покупцями і користувачами. У той же час влада, на думку опозиції, повинна приймати акти законодавства на білоруській мові.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: