fbpx
Сьогодні
23:18 12 Січ 2019

В Івано-Франківській області сталася масштабна пожежа на заводі з переробки нафтопродуктів

Фото facebook.com/svitlana.babushkina

В Івано-Франківській області у місті Калуш ввечері 12 січня 2019 виникла пожежа на Олефіновому заводі ТОВ "Карпатнафтохім".

Про це повідомляє прес-центр обласного управління ДСНС.

За даними прес-секретаря Світлани Бабушкіної, інформація про пожежу рятувальникам надійшла о 21:08.

"На даний час відбувається факельне горіння пірогазу (пальне, містить в собі переважно водень, метан і етилен, – ред). Інженерним персоналом перекрито засувки з подачі газу", – зазначила вона.

Також додала, що інженери заводу заборонили гасити вогонь. Рятувальні підрозділи намагаються охолодити сусідні із місцем пожежі будівлі. Для цього вони використовують лафетні стволи.

"Від Управління ДСНС в області залучено 18 одиниць техніки та близько 90 чоловік особового складу. Потерпілих немає", – повідомила Бабушкіна.

У коментарі місцевій газкті "Вікна" міський голова Калуша Ігор Матвійчук зазначив, що ліквідація пожежі триває. За його словами, загрози для життя мешканців міста немає.

#Калуш #калуш_новини #карпатнафтохімУ ці хвилини пожежа на поліолефіні ТзОВ "Карпатнафтохім". Подробиць поки що немає.

Posted by Інформаційне онлайн-видання ВІКНА on Saturday, January 12, 2019

Як повідомляє видання "Наше Прикарпаття", викидів шкідливих речовин понад норму не зафіксовано.

Завод "Карпатнафтохім".

В ці хвилини триває масштабна пожежа у Калуші, де горить завод "Карпатнафтохім". Горить установка з виробництва олефінів.Місцеві жителі повідомляють, що чули кілька вибухів. За інформацією, місцевих медиків терміново викликають на роботу. До лікарні доставляють людей з опіками.UPD: ПРОХАННЯ ПОШИРИТИ ІНФОРМАЦІЮ!За останніми даними, які повідомив "Вікнам" міський голова Калуша Ігор Матвійчук з місця пожежі, на виробництві поліолефіну ТзОВ "Карпатнафтохім" загорілося пальне. Викидів небезпечних речовин в повітря немає.Жодної загрози для Калуша пожежа не становить, підкреслив міський голова.Також Ігор Матвійчук офіційно підтвердив: постраждалих від пожежі немає.UPD2: Від ГУНПГорить пірогаз у корпусі 425. Попередньо, щоб зрозуміти: йде система труб. Одна із труб тріснула чи якась інша причина виникла. Пішов витік газу. Зараз з тієї труби продовжує "йти" газ. Інші крани перекриті. Чекають би вигорів весь гпз із труби. Поки потерпілих немає.

Posted by Наше Прикарпаття on Saturday, January 12, 2019

ТОВ "Карпатнафтохім" – єдиний в Україні виробник етилену, пропілену, бензолу та інших органічних та неорганічних речовин – продуктів нафтопереробки. "Карпатнафтохім" забезпечує потреби внутрішнього ринку, при цьому більше 70% продукції виготовляється на експорт.

Як пише "Захід.net", ТОВ "Карпатнафтохім" відновило роботу у червні 2017 року після п'ятирічного простою.

"Карпатнафтохім" виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор і суспензійний ПВХ. Завод був зупинений у вересні 2012 року в зв'язку з несприятливою ситуацією на ринку нафтохімічної продукції.

У лютому 2017 року НК "Лукойл" заявив про продаж контрольного пакету "Карпатнафтохіму". 100% ТОВ належить Karpaty Chemical B.V. (Нідерланди).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: