fbpx
Сьогодні
17:32 12 Січ 2019

Україна виступає за відміну вето у Радбезі ООН

Фото Reuters

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що Україна виступає за поетапну відміну права вето в Раді безпеки ООН.

Про це він написав у своїй статті для Дзеркала тижня.

"Важливо віднайти активнішу модель участі ООН у вирішенні тих складних викликів, які постали перед Україною в контексті триваючої російської агресії – в політичному, безпековому та гуманітарному вимірах… Наша держава також послідовно виступає за поетапне скасування права вето, що особливо нагально в умовах агресії проти України з боку Росії як одного з постійних членів Ради безпеки", – повідомив Єльченко.

За його словами, постійний член Ради безпеки ООН, коли він є стороною конфлікту, має бути обмеженим у можливості застосування права вето з питання, в якому він є зацікавленою стороною.

Єльченко також додав, що Україна входить до кола країн-підписантів декларації на підтримку ініціативи про добровільне зобов'язання представників "постійної п'ятірки" Радбезу ООН щодо відмови від використання права вето у випадках масових злодіянь.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: