fbpx
Сьогодні
13:56 12 Січ 2019

Росія продовжила слідство щодо українських полонених моряків до кінця весни, - Полозов

У РФ продовжили до кінця весни попереднє слідство стосовно військовополонених українських моряків, захоплених у Керченській протоці.

Про це повідомив адвокат одного з моряків Микола Полозов, передає Інтерфакс.

"Наразі термін слідства продовжено до 25 травня, при цьому продовжити термін арешту слідство просить до кінця квітня", – сказав Полозов.

Полозов сказав, що подальше продовження терміну слідства в справі буде залежати від інтенсивності слідчих дій.

"Скільки триватиме слідство, я не можу знати, це залежить від обсягу слідчих дій, а нас слідчі не допускають у свої плани", – сказав адвокат.

Нагадаємо, вранці 25 листопада при переході з порту Одеси до порту Маріуполя українських малих броньованих катерів "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксири "Яни Капу" російський прикордонний корабель "Дон" пішов на таран "Яни Капу". Обидва кораблі зазнали пошкоджень. Коли група українських кораблів почала рух на вихід з Керченської протоки, кораблі РФ стали їх переслідувати. Пізніше російська сторона відкрила вогонь на ураження і захопила українські кораблі.

Незабаром усіх полонених моряків перевезли із СІЗО Сімферополя до Москви. А в кінці грудня 2018 року всі затримані українські моряки визнали себе військовополоненими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: