fbpx
Сьогодні
10:10 11 Січ 2019

У США перевіряють українців, які відвідали інавгурацію Трампа

У США федеральні прокурори проводять перевірки щодо українських політиків і бізнесменів, які були присутні на інавгурації президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє The New York Times.

Видання зазначає, що федеральні прокурори опитали свідків, щоб дізнатися, які чином українці отримали доступ до інавгураційних заходів, з ким вони зустрічалися в США і що вони обговорювали.

Прокурори вважають, що низка українців зустрічалися з "впливовими республіканцями, членами Конгресу і близькими союзниками президента Трампа". На цих зустрічах вони пропонували плани, які збігалися інтересами РФ, зокрема скасування санкцій за анексію Криму і агресію на Донбасі. Також вони пропонували виступити в якості посередників для нормалізації відносин з Москвою.

За інформацією джерел NYT, на інавгурацію Трампа, прибули "десятки українських політичних діячів і бізнесменів". У їх числі видання називає нардепів Сергія Ківалова, Борислава Березу і російського олігарха Павла Фукса.

Нагадаємо, в грудні 2018 року видання Wall Street Journal повідомляло, що прокуратура Манхеттена почала кримінальне розслідування, пов'язане з інавгурацією Трампа, на яку було витрачено рекордні 107 мільйонів доларів. Зокрема, органи юстиції перевіряють, чи не пішов Білий дім на поступки спонсорам в обмін на фінансування цього заходу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: