fbpx
Сьогодні
20:57 11 Січ 2019

Фільм про Голодомор візьме участь в основному конкурсі Берлінале

Історичний трилер "Гарет Джонс" режисера Агнєшки Голланд спільного виробництва Польщі, України та Великої Британії візьме участь в основній конкурсній програмі 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно з посиланням на офіційний сайт Берлінале.

"Ми вдячні організаторам Берлінського міжнародного кінофестивалю за можливість взяти участь в офіційній конкурсній програмі. "Гарет Джонс" (MR. JONES) – це дійсно дуже сильна, емоційна та вкрай важлива для сьогоднішнього світу, а особливо для нашої країни, історія. Але фільм має не тільки потужний фестивальний, а й великий глядацький потенціал. Чекаємо світової прем'єри в Берліні", – прокоментував продюсер фільму Єгор Олесов.

У свою чергу голова Держкіно Пилип Іллєнко наголосив: "Ця стрічка значуща не лише для українського кінематографа, а й для всієї України, і тому її світова прем'єра в основному конкурсі фестивалю допоможе донести світові правду про Голод 1932-1933 років як геноцид української нації".

"Гарет Джонс" (MR. JONES) – це реальна історія молодого валлійського журналіста, який у 1933 році поїхав до Радянського Союзу, щоб викрити та донести до світової спільноти правду про злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні. Він розповів про це світові, проте політики Заходу не бажали чути незручну їм історію, а поважні медіа не підтримали журналіста в його боротьбі за правду, продовжуючи публікувати альтернативні новини, народжені у Москві.

Головні ролі у фільмі виконали Джеймс Нортон ("Війна і мир", "Щаслива долина", "МакМафія"), Ванесса Кірбі ("Корона", "Місія неможлива: Фолаут", "Хоббс і Шоу") та Пітер Сарсгаард ("Джекі", "Чудова сімка", "Виховання почуттів"). Крім того, до команди приєдналися Джозеф Моул ("Гра престолів") та Кеннет Кренем ("Малефісента", "Валькірія"), а з українського боку в фільмі взяли участь Яків Ткаченко ("Припутні"), Олег Драч ("Незламна", "Молитва за гетьмана Мазепу", "Кіборги"), Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала та Аліна Ковальська.

Вихід фільму в широкий український прокат запланований на осінь 2019 року.

Берлінський міжнародний кінофестиваль цьогоріч проходитиме 7 – 17 лютого.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: