fbpx
Сьогодні
22:51 11 Січ 2019

Безоплатного транспорту у Парижі не буде. Чому?

Муніципалітет Парижа вирішив не скасовувати плату в міському транспорті.

Про це повідомляє Le Monde.

Навесні 2018 року мер столиці Франції Анна Ідальґо ініціювала обговорення ідеї зробити громадський транспорт безкоштовним. Метою такого кроку було чистіше повітря, зменшення видатків на охорону здоров'я, скорочення викидів газів від автівок тощо.

Та робоча група дійшла висновку, що бюджетні витрати будуть неспівставні з користю, яку може принести така пропозиція.

Зокрема, аналіз показав, що парижани обирають автомобіль не через питання вартості, а щоб швидше дістатися місця призначення. За умови безоплатного транспорту інтенсивність трафіку в Парижі зменшиться щонайбільше на 5%. Натомість на безкоштовні автобуси й метро можуть пересісти велосипедисти.

Водночас внаслідок впровадження системи безоплатного транспорту Париж недоотримуватиме 3,3 млрд євро щороку. Це сума, яка надходить від продажу квитків і складає 27% вартості функціонування громадського транспорту.

Якби пропозицію втілили в життя, 11-мільйонний Париж став би найбільшим регіоном із безоплатним транспортом. Поки що на такий крок зважуються менші французькі міста. У Колом'є громадський транспорт зробили безкоштовним для містян ще 1971 року й він досі таким лишається.

У вересні 2018 року плату за проїзд у міських автобусах скасував муніципалітет Дюнкерка – міста з населенням 200 тисяч осіб. Підґрунтям для цього стали, щонайперше, незначні надходження від продажу квитків: лише 4,5 млн євро, що складає 10% від загальних витрат на функціонування транспортної мережі, пише Le Tribune.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: