fbpx
Сьогодні
15:33 10 Січ 2019

ЄС вимагає від Росії звільнити Гриба, Бекірова та інших українських політв'язнів

24 травня виповнюється 9 місяців ув'язненню Павла Гриба / Фото: svoboda.org

Європейський Союз вимагає від Росії звільнити незаконно затриманих українців.

Таку заяву поширив речник Служби зовнішніх дій Європейського Союзу.

Європейський Союз очікує, що Павло Гриб буде негайно звільнений і отримає доступ до спеціального медичного лікування, яке йому необхідно.

При цьому українські лікарі мають отримати дозвіл оглянути Павла, допоки він під вартою.

Також у заяві йдеться про вимагу звільнити кримськотатарського активіста Едема Бекірова, який був затриманий 12 грудня 2018 року після в'їзду на Кримський півострів.

Бекіров також потребує щоденної медичної допомоги з урахуванням стану здоров'я. ЄС очікує, що він буде звільнений без затримок і отримає доступ до термінової та відповідної медичної допомоги.

У нього цукровий діабет, нещодавно він переніс інфаркт, а в січні 2018 року переніс операцію на серці. Крім того, Бекіров ходить за допомогою протезу на правій нозі нижче коліна.

Адвокат активіста заявив, що Бекірову не надають медичну допомогу.

Європейський Союз наголошує, що всі незаконно затримані громадяни України на Кримському півострові і в Росії, а також екіпаж судів, захоплених Росією 25 листопада, повинні бути негайно звільнені.

Міжнародним спостерігачам за правами людини має бути наданий повний, вільний і безперешкодний доступ до Кримського півострова.

Нагадаємо, Павло Гриб зник на території Білорусі 24 серпня 2017 року. Того дня він вирушив у Гомель на побачення до дівчини, з якою познайомився у російській соцмережі "ВКонтакте".

Як з'ясувалося пізніше, на той час Павло вже перебував у розшуку за ст. 205 КК Росії (терористичний акт).

Едема Бекірова ФСБ затримала за звинуваченням в незаконному обігу зброї.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: