fbpx
Сьогодні
Фото 22:25 10 Січ 2019

У Парижі на місці сміттєзвалища з’явиться ліс у 5 разів більший за Central Park Нью-Йорку

Фото SMAPP

Ліс із більш як мільйона дерев має з'явитися на місці неофіційного заміського сміттєзвалища.

Як повідомляє World Economic Forum, протягом 15 років влада Парижу збирається висадити ліс на місці неофіційного сміттєзвалища за містом.

Його площа становитиме 5,2 квадратної милі, що дорівнює 13,4 квадратного кілометра. Це майже у п'ять разів більше за площу Центрального Парку в Нью-Йорку.

ліс у 5 разів більший за Central Park Нью-Йорку

Ліс у рамках проекту озеленення SMAPP буде висаджено із більш як мільйона дерев у передмісті Пьєреле-Бесанкур, що біля річки Сени. Його планують зробити відносно вільним від автомобілів. Озеленена територія має розростатися впродовж 30-50 років і буде заповнена рослинами та дикими тваринами.

Крім того, ліс включатиме туристичні стежки та природоохоронні території, йдеться на сайті World Economic Forum.

Зазначають, що паризькій владі необхідно вирішувати деталі призначення лісу з громадою, адже, як повідомляє World Economic Forum, дискусії про плани на місцевість тривають уже 15 років.

Пустир у Пьєреле-Бесанкур

Фото SMAPP

Майже століття Пьєреле-Бесанкур вважалося пустирем, хоч до 1900-х років на його площі розпилювали добрива зі стічних вод: згодом дослідники дійшли висновку, що розпилювальна техніка завдає території більше шкоди, аніж користі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: