fbpx
Сьогодні
13:55 10 Січ 2019

Лукашенко назвав "дурними" розмови про об'єднання Білорусі та РФ

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що розмови про об'єднання Білорусі з Росією притягнуті за вуха.

Про це передає урядовий портал Білорусі БЕЛТА.

"Занадто багато сьогодні (я аналізую ситуацію в нашому суспільстві, та й у росіян) йде розмов про об'єднання двох держав. Багато зараз з'явилося питань у зв'язку з церквою в Україні про автокефалію нашої церкви в Білорусі", – сказав Лукашенко.

Він назвав ці питання дурними та притягнутими за вуха.

Президент Білорусі підкреслив, що мови про об'єднання з РФ наразі бути не може.

"Ми з президентом Росії однозначно визначили, що сьогодні на порядку денному такого питання немає – про об'єднання", – сказав Лукашенко.

Він зазначив, що раніше Білорусь і Росія підписали договір про створення Союзної держави і розвивали свої відносини, строго дотримуючись цього документу.

Свого часу країни повинні були прийняти Конституцію Союзної держави, де мали бути прописані і органи управління, і органи влади, і єдина валюта, політика двох держав.

"Я це нагадав президенту Росії, він сказав: "Так, так і було". Постає питання: що будемо робити з союзним договором? Треба сідати за стіл і дивитися, що ми разом можемо сьогодні згідно з договором вирішити, на що ми разом можемо без всякого тиску піти", – зазначив Лукашенко.

За його словами, союз Білорусі і Росії може розвиватися тільки на рівноправній основі.

За словами Лукашенка, на цей крок не може піти і сама Росія, що нібито йому підтвердив Путін.

"Немає такої можливості у Росії, з огляду на наслідки всього, на це піти. Тому треба заспокоїтися і припинити ці розмови, що хтось когось нахилив або нахиляє. Тут ніхто нікого не нахилить", – заявив президент Білорусі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: