fbpx
Сьогодні
22:01 10 Січ 2019

Бекірова госпіталізують, - адвокат

Адвокат Іслям Веліляєв повідомив, що його підзахисного кримськотатарського активіста Едема Бекірова доставлять на тиждень у Республіканську лікарню імені Семашка для медобстеження.

Про це передає Крим. Реалії.

"На понеділок узгоджене його вивезення в республіканську лікарню для проведення комплексного медичного обстеження. Його повинні на тиждень залишити у відділенні ендокринології. Головне питання, яке ми поставили перед лікарями: чи можна його в подальшому утримувати в ізоляторі", – сказав адвокат.

Правозахисник також зазначив, що під час засідання суду про продовження арешту Бекірова захист надав суду довідку від лікаря з Генічеської райлікарні Херсонської області, в якій "чітко розписані всі його захворювання".

За словами Веліляєва, Бекірова "необхідно рятувати".

"Едема Бекірова необхідно рятувати. Він похилого віку і з "букетом" тяжких захворювань. Ми надали пакет документів, що підтверджують, що в нього відсутня права нога, є цукровий діабет, проведене шунтування серця і 16 грудня планувалося його стентування", – сказав Веліляєв.

Раніше, підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив у силі рішення Київського районного суду про взяття під варту кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Нагадаємо, що російські силовики затримали громадянина України, кримськотатарського активіста Едема Бекірова вранці 12 грудня 2018 року на адміністративному кордоні при в'їзді в окупований Крим. Увечері його привезли в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі, де висунули звинувачення в зберіганні тротилу та боєприпасів.

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці. Його адвокат побоюється, що утримання в СІЗО може "просто-напросто його вбити". Бекіров має інвалідність першої групи через безліч важких захворювань.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: