fbpx
Сьогодні
09:28 09 Січ 2019

У США випробували гіперзвукові снаряди для кораблів

USS Dewey (DDG 105) transits the Pacific Ocean while underway in the U.S. 3rd Fleet area of operations. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Devin M. Langer/Released)

Ескадрений міноносець ВМС США USS Dewey випробував новітні артилерійські гіперзвукові снаряди.

Інформацію про це з посиланням на джерела оприлюднило USNI News.

Випробування були проведені ще влітку 2018 року ВМС США та Управлінням стратегічних можливостей Пентагону у рамках міжнародних військово-морських навчань RIMPAC.

Ці випробування стали частиною досліджень, покликаних "довести, що ВМС може перетворити палубну установку, вік якої більше 40 років, на ефективну і недорогу зброю проти крилатих ракет і більш великих безпілотників".

При цьому наголошується, що спочатку гіперзвукові снаряди створювалися для використання в електромагнітних рейкових гарматах, однак пізніше їх змогли "перепрофілювати" і для звичайної ствольної артилерії.

Зараз ВМС США для протистояння загрозам з боку крилатих ракет використовують досить ефективну, але при цьому дорогу комбінацію з протиракет.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: