fbpx
Сьогодні
Відео 18:25 09 Січ 2019

Технології майбутнього: у Лас-Вегасі показали нове аеротаксі

Американська компанія Bell Helicopter представила свій перший концепт пасажирського аеротаксі Nexus, виконаного як конвертоплан з шістьма електровентиляторами.

Прототип представили на виставці CES 2019 Лас-Вегасі.

Шість електровентиляторів на поворотному підвісі дозволять максимально знизити рівень виробленого шуму, при цьому збільшити дальність польоту. Така кількість електромоторів дозволить використовувати для конвертоплана звичайні вертолітні майданчики.

В майбутньому Nexus буде п'ятимісцевим і виконуватиме польоти на швидкості до 241 км / год. Максимальна злітна маса складе 2,7 т, а корисна – до 450 кг. Регулярні польоти Nexus почнуться в 2021 році.

У компанії відзначають, що проблем з отриманням сертифікату та ліцензії на використання апарата не буде, оскільки за кермом завжди буде знаходитися пілот. Компанія вже домовилася з Uber, що конвертоплан-таксі можна буде замовити через це додаток.

Раніше Bell Helicopter опублікувала відеозапис льотних випробувань нового конвертоплана V-280, який найближчим часом надійде на озброєння армії США.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: