fbpx
Сьогодні
09:09 09 Січ 2019

Китай збудував безпрецедентний за розмірами ГУЛАГ для меншин, - The Washington Post

В Уйгурському автономному окрузі Китаю, який відомий своїми сепаратистськими настроями, збудовано фактично аналог радянського ГУЛАГу.

Про це пише The Washington Post.

Минулого місяця чиновник Держдепартаменту США свідчив перед комітетом Сенату щодо Китаю.

За його інформацією на сьогодні китайська влада затримала на "невизначений термін" від 800 тисяч до 2 млн уйгурів, казахів та інших мусульманських меншин.

Їх усіх помістили у спеціальні табори – так звані центри перевиховання, які відгороджені від світу колючим дротом і де вже проживає понад 10% всього населення регіону.

"Китайська влада відкидає це як "чутки" і фальшиві новини, стверджуючи, що такі заходи необхідні для приборкання ісламістського екстремізму серед уйгурів і звільнення багатьох людей від їх "відсталості", – зазначає видання.

Минулого тижня, аби розсіяти негативні заголовки, місцеві чиновники взяли кілька журналістів на екскурсію по трьом об'єктах в Сіньцзяні, де інтерновані місцеві жителі проходили "професійну підготовку".

Як повідомляє Reuters, арештованим дозволяється залишати ці табори тільки тоді, коли вони досягли необхідного рівня володіння китайською мовою, знання законів та піддалися дерадикалізації.

"Свідки підкреслили, що те, що відбувається з тюркськими мусульманами є безпрецедентним за своїми масштабами, технологічній складності і рівню економічних ресурсів, що приписуються державою проекту", – йдеться в доповіді, опублікованій канадським парламентським комітетом минулого місяця.

Але на цьому влада Китаю не зупиняється: цього тижня уряд ухвалив закон про "китаїзацію" ісламу протягом наступних п'яти років.

Урядовці вирішили направляти іслам в потрібний бік, аби він був "сумісний з соціалізмом".

Критики кажуть, що такі заходи – це просто проект етнічної чистки, що здійснюється за допомогою всеосяжного спостереження і драконівських законів проти мусульманської общини.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: