fbpx
Сьогодні
16:12 08 Січ 2019

У Німеччині показали перші портативні станції, що заряджають електромобілі за 17 хвилин

Німецький автовиробник Volkswagen продемонстрував портативну зарядну станцію, яка дозволить заряджати електромобіль на 80% всього за 17 хвилин.

Перші такі станції збираються запустити у німецькому Вольфсбурзі в першій половині 2019 року. В інших містах і населених пунктах станції з'являться не раніше 2020 року, пише Daily mail.

Портативні станції зарядки можна встановлювати, наприклад, біля футбольних стадіонів під час матчу чи під час великих масових заходів у містах. Одна така станція дозволяє швидко поповнити запас енергії одночасно чотирьом електромобілям, а якщо заряджати кожну машину в середньому по 17 хвилин, то заряду пристрою вистачить на 15 автівок! Портативні зарядки ємністю 360 кВт*год мають максимальну потужність 100 кВт. У конструкції чарджера використовуються ті ж акумулятори, які будуть встановлювати на електромобілі сімейства VW I.D.

Якщо ефективність мобільного пристрою знизиться більше ніж на 20%, виробник просто замінить його на новий. Якщо ж зарядку підключити до джерел живлення, то вона може служити і в якості стаціонарного чарджера. Також мобільне джерело енергії може заряджатися від сонячної або вітрової енергії. Таким чином, воно зніме частину навантаження з електромережі у пікові години.

Інженери концерну сподіваються, що такі станції істотно полегшать життя власникам електрокарів. Якщо випробування портативних зарядок буде успішним, технологію можуть поширити по всій Європі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: