fbpx
Сьогодні
19:14 08 Січ 2019

У Фінляндії навчать працювати зі штучним інтелектом 25% дорослого населення

Фото Getty Images

У Фінляндії влада планує допомогти оволодіти навичками роботи зі штучним інтелектом і машинним навчанням близько 1 млн осіб – це 25% від дорослого населення країни.

Про це пише видання Politico.

За 2019 рік Фінляндія в рамках стратегії розвитку технологій штучного інтелекту навчить базовій взаємодії з системою 55 тисяч людей, або 1% від усього населення країни.

У 2018 році навички роботи зі штучним інтелектом отримали близько 6 тисяч людей в рамках безкоштовного місячного курсу Elements of AI, що проходить в Хельскінському університеті.

В рамках навчання кожен бажаючий може ознайомитися з принципами роботи штучного інтелекту і зрозуміти, як працює машинне навчання. В описі програми кажуть, що студентам не обов'язково володіти базовими навичками програмування, щоб пройти цей курс.

На сьогоднішній день 250 фінських компаній заявили, що мають намір відправити всіх співробітників на навчання взаємодії зі штучним інтелектом. На думку влади Фінляндії, масштабування вивчення принципів AI і машинного навчання дозволить прискорити розвиток інновацій в країні і допоможе населенню орієнтуватися в сучасних технологіях.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: