fbpx
Сьогодні
16:27 08 Січ 2019

США збираються інтегрувати у танки M1 Abrams штучний інтелект

Збройні сили США розробляють нові сенсори виявлення ворожого вогню на основі штучного інтелекту (HFD) для арсеналу бойових бронемашин.

Про це повідомляє видання National Interest.

Вони будуть ідентифікувати, відстежувати і перехоплювати запущені ворогом снаряди. Навіть у випадках, якщо ворог веде вогонь із озброєнь малого калібру і це не становить загрози для танків Abrams чи бронетранспортерів Stryker, або БМП Bradley, система все одно буде відстежувати і перехоплювати його.

Таким чином, штучний інтелект допомагає швидко визначити місце розташування того, хто атакує.

Сухопутні війська США зараз використовують систему наведення і атаки під назвою "Загальна дистанційна система озброєння" або CROWS. Вона включає в себе дисплеї, сенсори наведення і контролю вогню зовнішніх озброєнь. Таким чином, CROWS дозволяє солдатам вести вогонь з додаткового озброєння з безпечного місця всередині бронемашин.

"Після інтеграції з сенсорами виявлення ворожого вогню CROWS зможе швидко обертати зброю в потрібному напрямку", – пояснив заступник директора дивізіону сухопутних бойових систем, нічного бачення і директорату електронних сенсорів Джин Клагер.

При цьому, в розробці HFD задіяна технологія штучного інтелекту. Комп'ютерна автоматизація використовує алгоритми і різні форми аналізу, щоб дуже швидко визначити сліди чужої зброї.

"Штучний інтелект враховує інформацію і з інших джерел, що допомагає скоротити вірогідність фальшивої тривоги", – пояснив Клагер.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: