fbpx
Сьогодні
19:02 08 Січ 2019

У Лас-Вегасі розпочалася найбільша виставка споживчої електроніки: 8 українських стартапів

Український павільйон вже втретє представлено на CES 2019

Сьогодні, 8 січня, у Лас-Вегасі  розпочала свою роботу найбільша виставка споживчої електроніки CES 2019, а разом з нею і український павільйон – Ukraine Tech Pavilion (Hall G, #52822 – #52836).

Україна вже 3-й рік поспіль представлена власним технологічним павільйоном у межах Міжнародної виставки користувацької електроніки Consumer Electronics Show. До Української асоціації венчурного і приватного капіталу (UVCA), яка ініціювала проведення UA Tech Zone ще у 2017 році та Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), приєдналася компанія Concepter, що займається розбудовою венчурних бізнесів.

"Це вже третій український павільйон на виставці в Лас-Вегасі, і з кожним роком рівень учасників зростає. Досвід попередніх років показав, що наші стартапи конкурентноздатні та успішні на світовому ринку. Цей рік, впевнена, не стане виключенням. Окрім виставки стартапи мають можливість відвідати Кремнієву Долину, а це зустрічі з найвідомішими технологічними компаніями, пітчинги,корисні контакти  та, в першу чергу, безцінний довід", – Ольга Афанасьєва, виконавчий директор UVCA.

Учасниками українського павільйону в рамках виставки стали 8 вітчизняних стартапів, що були обрані українськими та міжнародними експертами й інвесторами.

"У нинішньому наборі широкий спектр напрямків проектів: є ті, хто вже продає свої продукти на сотні тисяч доларів; ті, у кого в команді вже 15 осіб; і ті, хто тільки заходить на ринок, але з сильною технологічною ідеєю. Це вже 3 -й рік, коли Україна представлена власним павільйоном на CES, і нам дійсно є що показати", – Влад Тісленко, СEO Concepter.

Серед учасників павільйону:

  • FunLight – атракціон інтерактивних проекцій – атракціон інтерактивних проекцій для торговельних центрів та тематичних парків.
  • Flasty – харчовий 3D принтер.
  • Jollylook – аналоговий вінтажний фотоапарат, з функцією миттєвого проявлення фото.
  • nuka – вічна канцелярія (блокнот та олівець).
  • RAWR – IoT технології для домашніх улюбленців.
  • Photon_LMS – портативна модульна фотостудия для предметної фотографії.
  • Whooshi – бездротовий портативний підсилювач звуку та смарт-музична програма.
  • iGlam – перший інтелектуальний набір ювелірних виробів, колір яких підлаштовується під обраний вами аутфіт.

"Український павільйон продемонстрував хороші результати два попередніх роки, і ми впевнені, що і у 2019 році Україна вразить міжнародну спільноту своїми ІТ-розробками! Ми продовжуємо інвестувати у стартапи, і переконані, що участь у таких виставках є вагомою для розвитку як окремих компаній, так і ІТ-екосистеми в цілому", – Ярослава Джонсон, Президент та Головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund.

Jollylook (Booth #52826)

Український павільйон вже втретє представлено на CES 2019

Старовинні миттєві камери, виготовлені з вторинної сировини.

Проста розкладна камера для аналогових знімків, зроблена повністю з переробленого паперу і картону. Жодної електроніки – папір, пари лінз і картридж для миттєвих міні-фотографій. Корпус камери, затвор і отвір виконані з товстого паперу і ламінованого картону. Простота використання, зручність та екологічність. А ще камера чудово підходить для навчання юних фотографів, або як сувенір для тих, хто захоплюється фотографією.

Nuka (Booth #52822)

Український павільйон вже втретє представлено на CES 2019

Nuka — це вічні канцтовари. Синтетичний папір, антисептик для рук –  і стерти можна і звичайну ручку. Сторінки практично не піддаються руйнуванню і зберігаються в хмарі за допомогою додатку від  Nuka. А ще блокнот та олівець від nuka вже злітали в Космос.

Photon LMS (Booth #52824)

Український павільйон вже втретє представлено на CES 2019

Photon LMS – це найсучасніша модульна фотостудія. Photon включає в себе блоки, що працюють від 2700 світлодіодів і повністю керовані смартфоном або ПК. Photon LMS дозволяє отримувати приголомшливі фотографії з повним контролем розподілу світла.

А вся студія буде коштувати набагато менше, ніж набір звичайних спалахів і аксесуарів для них.

Rawr (Booth #52834)єУкраїнський павільйон вже втретє представлено на CES 2019

Для кожного з нас домашні улюбленці є частиною сім'ї, тому піклуємось про них ми не менше, ніж про інших рідних. Але є одна проблема: сказати про своє погане почуття чи повідомити, що загубилися вони не можуть.  RAWR знайшли вихід – IoT-нашийник. Мобільний додаток допомагає контролювати, де і як себе почуває ваш улюбленець. Гаджет має шість пристроїв одночасно: GPS і фітнес-трекери, монітор здоров'я, світлодіодне підсвічування, датчик температури і режим вібрації для тренування. Всі дані надсилаються на мобільний додаток (iOS / Android). Вона дозволяє інтегруватися з різними послугами, такими як ветеринарні клініки та тварини. А завдяки акуратній і легкій конструкції RAWR має високу міцність і водонепроникність.

FunLigh (Booth #52836)

Український павільйон вже втретє представлено на CES 2019

FunLight – атракціон інтерактивних проекцій для шопінг-молів і розважальних парків. На відміну від багатьох інших розваг VR, FunLight не вимагає від гравців одягу будь-якого обладнання. Потужні проектори використовуються для передачі зображень на стіни та підлогу. Завдяки цьому всі гравці бачать однакове зображення і можуть взаємодіяти з проекціями як команда. Гра контролюється рухами тіла, які відстежуються спеціальними датчиками всередині приміщення. Протестувати технологію можна в столичному ТРЦ  Lavina Mall.

Flasty (Booth #52830)

Український павільйон вже втретє представлено на CES 2019

3D food принтер, що працює з будь-якими видами продовольчої сировини. Друк шоколадом, сиром чи іншими продуктами – завдяки вдосконаленій технології можливості харчового 3-д притера значно розширені. Корисний для всіх, хто  зацікавлені у виробництві креативних прикрас, аксесуарів та продуктів, адже дозволяє створити власні варіанти 3D-дизайну або вибрати готові. Flasty вже використовується реальними корпоративними клієнтами в готельно-ресторанній сфері.

Whooshi – бездротовий портативний підсилювач звуку та смарт-музична програма (Booth #52832)

Український павільйон вже втретє представлено на CES 2019

Whooshi – це Hi-Fi аудіо підсилювач, який змінює існуючі навушники на бездротові. Whooshi персоналізує ваш звук за допомогою спеціально розробленого алгоритму, який регулює ваш унікальний рівень слуху та атрибути ваших навушників. Музичний програвач App для iOS і Android підлаштовує  звук до потреб вашого слуху, щоб ви могли почути свою музику такою, якою вона повинна бути почута.

iGlam (Booth #52828)

Український павільйон вже втретє представлено на CES 2019

iGlam – інтелектуальна ювелірна каблучка, яка підходить до будь-якого образу. Вона може адаптуватися до будь-якого кольору  за допомогою спеціального додатка, що допомагає сканувати колір безпосередньо з одягу.

iGlam – це найкраще з обох світів: це розумний пристрій і чудова прикраса. Каблучка  виготовлена з срібла 925 проби з напівдорогоцінним камінням. Ця прикраса гідна любові модниць і технічно підкованих людей, адже чудово поєднується з будь-яким стилем і додає шарму вашому образу.

Про організаторів:

Ukrainian Venture Capital and Private Equity Association (UVCA) – асоціація, створена за зразком Європейської асоціації венчурного і приватного капіталу (InvestEurope). До складу UVCA входять більше 40 членів, що є лідерами міжнародного та українського інвестиційного ринку. Асоціація формує напрямок розвитку індустрії прямих інвестицій шляхом сприяння інвестиційним можливостям в Україні, представляє інтереси приватних інвесторів перед політичними діячами і сприяє поліпшенню інвестиційного та бізнес-клімату України.

Concepter – компанія та стартап-студія, що займається розбудовою венчурних бізнесів. Компанія відома своїми результативними запусками продуктів на краудфандингових платформах Kickstarter та Indiegogo, де вона залучила понад 1 млн доларів на розвиток продуктів. Concepter займається винаходом власних проектів та допомагає підприємцям перетворити їхні ідеї у сильний технологічний бізнес. Concepter бере участь у розбудові української бізнес-екосистеми, надає менторську та інвестиційну допомогу інноваційним проектам та підтримує стартапи у межах спільної з корпорацією "Біосфера" акселераційною програмою.

За підтримки:

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн доларів США, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Фонд має понад 20 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу. Загалом, фонд інвестував 185 млн. доларів США у 129 компаній із приблизно 27 000 працівників та зробив можливим залучення 1,8 млрд доларів в компанії України та Молдови.

З 2015 року Фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство. WNISEF фінансує інноваційні, високоефективні програми, що спрямовані на здійснення реформ та змінюють життя звичайних людей в Україні та Молдові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: