fbpx
Сьогодні
Онлайн 10:17 07 Січ 2019

У Софії Київській розпочалася різдвяна літургія: Порошенко з Епіфанієм разом внесли томос

У соборі Святої Софії в Києві на Різдвяній літургії представляють томос (церковну грамоту) Вселенського патріархату про формальне письмове визнання канонічної автокефалії єдиної помісної Православної церкви України як однієї з 15 помісних православних церков.

Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній та президент Петро Порошенко урочисто внесли до Софійського собору в Києві томос про автокефалію ПЦУ, передає Радіо Свобода.

Як видно з трансляції українських телеканалів, сувій вони несли разом.

Після цього сувій з томосом розгорнули та закріпили в Софійському соборі.

Богослужіння очолює екзарх Вселенського патріарха, єпископ Іларіон. Очікується, що після церковної служби він роз'яснить, як далі відбуватимуться богослужіння в київській Ставропігії (представництві).

Божественну літургію звершить предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Богослужба розпочалася о 10-й годині.

У спільній молитві також беруть участь голова Верховної Ради України Андрій Парубій, народні депутати України, члени Кабінету міністрів України, Українська інтелігенція, капелани та волонтери.

Після святкової літургії томос буде перенесено для загального огляду у трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожен охочий зможе побачити його в будь-який день із 8-ї години ранку до 18-ї години вечора.

Нагадаємо, що 6 січня Україна офіційно отримала Томос.

Раніше повідомлялося, що понад 40 громад УПЦ МП перейшли до Православної церкви України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: