fbpx
Сьогодні
13:36 07 Січ 2019

"Томос" став словом року

Словник сучасної української мови та сленгу "Мислово" обрав "томос" словом 2018 року.

Про це повідомили у прес-службі "Мислова".

"Грецьке слово "томос", яке донедавна було відомо лише вузькому колу посвячених у релігійну термінологію людей, викликало найбільший суспільний інтерес у минулому році. Слово є символом утворення в Україні автокефальної помісної церкви та подальшого відходу від ідеологічного впливу Москви", – зазначили укладачі словника.

У "Мислові" зазначили, що після появи слова у публічному просторі у квітні 2018 року інтерес до нього з боку українських медіа та суспільства зростав.

"У грудні українці назвали об'єднання церкви та надання томосу головною політичною подією року, що минув. Іншими претендентами на звання слова року були "євробляхи", "безкарність", "агресія", "воєнний стан" та "новічок", – йдеться у повідомленні.

Словник "Мислово" створено у 2012 році з метою фіксації неологізмів, сленгу та інших проявів сучасної української мови. Слова та визначення до них надсилають звичайні користувачі.

"Мислово" обирає слово року вшосте. Словом року-2013 став "євромайдан", 2014 – "кіборги", 2015 – "блокада", 2016 – "корупція", а 2017 – "безвіз".

Нагадаємо, що 6 січня Україна офіційно отримала Томос.

Раніше повідомлялося, що понад 40 громад УПЦ МП перейшли до Православної церкви України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: