fbpx
Сьогодні
14:01 07 Січ 2019

Порошенко закликав православні церкви світу визнати ПЦУ

Президент України Петро Порошенко звернувся до всіх православних церков із закликом визнати нову автокефальну православну церкву України.

Таку заяву він зробив після завершення різдвяної літургії в Софійському соборі в Києві, передає Українська правда.

"Ми закликаємо всі світові православні церкви визнавати її (ПЦУ – ред.) як сестру, згадувати під ім'ям "Святійша Церква України", яка має своєю кафедрою історичне місто Київ", – зазначив президент.

"Нашу давню церкву, історія якої сягає часів князя Володимира, ми нарешті звільнили з московської неволі, і вона, рівна серед рівних, увійшла в сім'ю, яка тепер складається з 15 незалежних помісних православних церков. Ми розірвали останні пута, які пов'язували нас з Росією з її фантазіями про Україну як про канонічну територію Російської православної церкви. Цього немає і вже не буде ", – додав Порошенко.

Президент також назвав томос "словом року":

"Томос додався до таких неологізмів, як євромайдан, донецький кіборг, безвіз… Це все частина нашої великої історії", – зазначив він.

На закінчення Порошенко висловив впевненість, що в подальшому збудеться навіть те, що на перший погляд здається непосильним:

"Як в Україні кажуть: якщо навіть очі бояться, то руки роблять. Буде результат: прийде і перемога, прийде мир, а Україна – країна успішна, багата і радісна – стане членом ЄС і НАТО", – сказав президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: