fbpx
Сьогодні
21:39 06 Січ 2019

В Єгипті знайшли унікальну фортецю, якій 2300 років

Фото S.E. Sidebotham

Науковці з Польщі та США знайшли в Єгипті залишки унікального форту, якому близько 2300 років. Археологи припускають, що він захищав древній порт Береніс.

Про це пише Кореспондент з посиланням на Live Science.

Споруду побудували за часів правління династії Птолемеїв, нащадків одного з генералів полководця Олександра Македонського, йдеться в інформації.

Західна частина форту складається з подвійних стін і звернена всередину країни. На думку дослідників, це вказує на те, що захисники були особливо занепокоєні нападом із цього напрямку.

Найбільш укріплена частина фортеці – це комплекс завдовжки майже 160 метрів. Його ширина сягає 80 метрів. Він складається з трьох великих внутрішніх дворів і кількох пов'язаних з ними споруд, що утворюють замкнутий укріплений комплекс з майстерень і крамниць, розповідають вчені.

У воротах стародавньої фортеці археологи знайшли вирубаний у скелі колодязь і низку стоків та басейнів, які збирали, зберігали й розподіляли як ґрунтові, так і дощові води. Факт збирання дощової води вказує на те, що в Беренісі був більш вологий клімат, ніж сьогодні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: