fbpx
Сьогодні
13:09 06 Січ 2019

Глава УГКЦ привітав православних християн з отриманням Томосу

Глава Української Греко-Католицької церкви Святослав привітав співвітчизників з отриманням Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

"Вітаю братів православних з цією, без перебільшення, історичною подією, на яку чекало наше суспільство, зокрема православна спільнота, впродовж століть. І Матірна Церква древнього Константинополя зробила крок на зустріч своїм дітям в Україні", – сказав предстоятель під час щорічного різдвяного інтерв'ю для "5 каналу".

На переконання Блаженнішого Святослава, сьогодні ми ще до кінця не розуміємо, яке значення матиме ця подія на майбутнє.

"Думаю, ми до кінця сьогодні ще не усвідомлюємо цього. Але те, що вона матиме значний вплив, це сьогодні є очевидним. Гадаю, тут уже можна добачити кілька вимірів цього впливу. Найперший – спадкоємці Київського християнства в Україні: православні, греко-католики, справді зможуть краще пізнати свою тотожність, ким ми є як діти нашої Київської Церкви. Ми зможемо відкрити правду про наше коріння».

Також Глава УГКЦ бачить у об'єднанні православних церков України здатність України перемогти російського агресора.

"Чому? Бо коли ми зростаємо у внутрішній єдності, єдності, яка консолідує наш народ, усуває лінії роздорів, розколів, які є між нами, ми стаємо сильнішими. Наша християнська єдність може стати необхідною платформою для єдності народної, суспільної, єдності державної. І тоді, безперечно, ми зможемо протистояти всім зовнішнім силам, які намагаються знищити нашу церковну, національну тотожність, а також знищити нашу з вами державність – соборність українського народу, століття відновлення якої ми урочисто святкуватимемо в цьому році", – сказав Блаженніший Святослав.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: