fbpx
Сьогодні
16:14 04 Січ 2019

Розумне місто: у Чернігові встановили 10 "сонячних" лавок для підзарядки гаджетів

У Чернігові на парковій алеї між Головпоштамтом і готелем "Україна" встановили 10 паркових лав із сонячними панелями для підзарядки мобільних гаджетів.

Проект реалізувала ПАТ «Сан ІнБев Україна», в якому працює завод компанії, передає Чернігівський Формат.

Підприємство запропонувало облаштувати «сонячні» лавки для підзарядки мобільних гаджетів восени 2018 року, а вже 28 грудня після вибору і узгодження місця для розташування їх ввели в експлуатацію.

Згідно з технічними характеристиками, монокристалічна панель здатна виробляти електроенергію навіть в умовах розсіяного світла і заряджати акумулятор, який дає енергію на usb-розетки. Потужності аккумулятору, який може зарядитися за декілька годин сонячного дня, вистачає на 3-4 дні інтенсивного використання.

Сонячна панель витримує вагу людини та не боїться води, а електротехнічна частина пристрою закрита відповідно до вимог стандарту захисту від вологи IP-68.

Кожна лава має 4 розетки та 2 usb-пристрої. «Верхній дає стандартний 1А (звичайний режим підзарядки, який найкраще сприймається гаджетами), а нижній – 2,1 А (для швидкої підзарядки), – пояснюють фахівці. – На кожній лавці можна заряджати одночасно 4 мобільні пристрої».

Сонячні лавки виготовили в Києві.

«За ініціативи та кошти меценатів місто отримало подарунок до Нового року, а міська влада лише дала дозвіл на встановлення і долучилась до визначення місця лавочок, – зазначив заступник міського голови Олександр Ломако. – Закликаю чернігівців цінувати і берегти ці об'єкти інфраструктури, які роблять життя в нашому місті комфортнішим і сучаснішим, та відповідно реагувати, якщо хтось захоче їх пошкодити».

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: