fbpx
Сьогодні
11:13 04 Січ 2019

Російська церква залишиться в Україні, ми проти нічого не маємо, - Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній завив, що в Україні буде надалі існувати Російська Православна Церква.

Про це він заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Ми розуміємо, що в Україні буде в подальшому існувати Російська Православна Церква і буде багато бажаючих залишатись там, але ми проти цього нічого не маємо", – сказав він.

За його словами, архієрей з єпархією чи священник з громадою добровільно повинні визначитися зі своїм релігійним центром.

"Якщо вони на загальних зборах вирішують, що хочуть добровільно долучитися до новоствореної ПЦУ, відповідно звертаються до нас, і ми приймаємо їх вже у нашу структуру єдиної ПЦУ", – сказав Епіфаній.

Крім того, Епіфаній повідомив, що планує запросити патріарха Варфоломія в Україну після надання Томосу.

"Після підписання відповідної угоди на Фанарі, ще до Об'єднавчого собору, сам патріарх Варфоломій безпосередньо заявив, що він має бажання знову, вже вдруге, відвідати православну Україну. А вже після отримання Томосу з мого боку буде висловлене запрошення його всесвятості в найближчому часі відвідати Україну", – зазначив Епіфаній.

Нагадаємо, що 15 грудня на Об'єднавчому соборі у Софії Київській утворено нову Українську православну церкву.

Нову Українську православну церкву очолив митрополит Епіфаній з Київського патріархату.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: