fbpx
Сьогодні
13:57 04 Січ 2019

Опубліковано закон про припинення дії договору про дружбу з РФ

Сьогодні закон "Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією" (№0206) опублікували у збірнику нормативно-правових актів Верховної Ради.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

"У №1 надруковано закон "Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією", – йдеться у повідомленні.

Згідно з законом, припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією звільняє Україну від будь-якого зобов'язання щодо його виконання і не впливає на права, зобов'язання чи правове становище України, що виникли в результаті виконання названого Договору до припинення його дії, відповідно до статті 70 Віденської конвенції про право міжнародних договорів.

Верховна Рада України постановила припинити даний договір з 1 квітня 2019 року.

Договір було підписано 31 травня 1997 року терміном на 10 років (із подальшою автоматичною пролонгацією, якщо сторони не будуть проти). Верховна Рада ратифікувала документ 14 січня 1998 року, Держдума РФ – 25 грудня 1998 року. Договір набув чинності 1 квітня 1999 року – з моменту обміну ратифікаційними грамотами.

Він закріплював принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності наявних кордонів, поваги територіальної цілісності та взаємного зобов'язання держав не використовувати свою територію на шкоду безпеці одне одного.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: