fbpx
Сьогодні
19:11 04 Січ 2019

На Різдво у Софії Київській покажуть томос про автокефалію

На свято Різдва Христового у Софії Київській відбудеться святкове богослужіння, де буде продемонстровано томос про автокефалію.

Про це передає прес-служба Православної церкви України.

Богослужіння розпочнеться 7 січня 2019 року о 10-ій годині ранку.

Зазначається, що в спільній молитві запланована участь президента, голови Верховної Ради, народних депутатів, членів Кабінету міністрів, української інтелігенції, капеланів та волонтерів.

"Як видимий знак підтвердження церковної автокефалії й незалежності в соборі Святої Софії – Премудрості Божої під час богослужіння перебуватиме довгоочікуваний томос – документ, який Вселенський патріарх Варфоломій 6 січня передасть главі ПЦУ Блаженнішому Митрополиту Епіфанію", – йдеться в повідомленні.

РІЗДВЯНА ЛІТУРГІЯ БЛАЖЕННІШОГО МИТРОПОЛИТА КИЇВСЬКОГО І ВСІЄЇ УКРАЇНИ ЕПІФАНІЯ В СОФІЇ КИЇВСЬКІЙНа свято Різдва…

Posted by Православна Церква України on Friday, January 4, 2019

Водночас наголошується, що зважаючи на заплановані заходи безпеки, під час такої важливої події, вхід до собору Святої Софії та на його територію під час літургії буде обмежений.

Водночас усі віряни матимуть змогу взяти участь у молитві та спостерігати за богослужінням з великого екрану на Софійській площі.

"Після літургії томос буде перенесено для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожний бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8-ої години ранку до 18-ої години вечора", – наголошують у ПЦУ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: