fbpx
Сьогодні
20:58 03 Січ 2019

Комітет виборців України прокоментував висування Симоненка в президенти

Комуністична партія України має право висувати Петра Симоненка у якості кандидата в президенти України.

Про це заявив глава громадської організації Комітет виборців України Олексій Кошель, повідомляє Громадське радіо.

"Ми живемо в реаліях, коли реформа декомунізації виявилася безуспішною, і була проведена у дуже короткий період часу, і для багатьох навіть важко повірити, що в цей самий час Комуністична партія офіційно продовжує діяти, офіційно є зареєстрованою, і має всі права, що й інші політичні сили. Скільки б не було запитань у правоохоронних органів до Петра Симоненка, але сьогодні, на превеликий жаль, ця партія має право висувати його, як кандидата в президенти", – зазначив Кошель.

За його словами, останні кілька років Міністерство юстиції безуспішно бореться із комуністичною партією відповідно до закону про декомунізацію.

"Там є довжелезна справа із поданням і до Конституційного суду щодо правомірності цього рішення тощо", – повідомив глава КВУ.

Він наголосив, що це довготривала справа і важко сказати, коли вона закінчиться офіційною забороною Комуністичної партії.

"Була низка публічних звинувачень на адресу Комуністичної партії з питань фінансування цієї політичної сили, тобто кількість коштів, які вони декларували у своїх офіційних звітах, була неспівмірною з тим, що партія орендує офіс, проводить інформаційну діяльність, видає партійну газету… Думаю, участь у виборах Петра Симоненка, це та категорія кандидатів, які намагаються надати політичного забарвлення кримінальним справам проти них або майбутнім кримінальним справам", – наголосив Кошель.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: