fbpx
Сьогодні
16:50 02 Січ 2019

Китай заговорив про приєднання Тайваню "всіма необхідними засобами"

Офіційний Китай заявив про готовність до будь-яких дій аби повернути бунтівну провінцію.

Про це передає Радіо Свобода.

Пекін не виключає можливості використання "всіх необхідних заходів" проти будь-яких сил, які виступають проти мирного возз'єднання Тайваню і Китаю, заявив президент Китаю Сі Цзіньпін під час виступу в парламенті.

За словами лідера КНР, возз'єднання Китаю з Тайванем є неминучим і це лише питання часу.

В свою чергу президент Тайваню Цай Інвень напередодні закликала Китай використовувати лише мирні заходи для врегулювання двосторонніх питань і заявила, що втручання Китаю у політичні та соціальні справи Тайваню є "найбільшим викликом" на даний час.

І континентальний Китай, і Тайвань заявляють, що Китай єдиний, але і в Пекіні, і в Тайбеї вважають, що саме вони законно представляють весь Китай, включно з "тимчасово непідконтрольними" їм територіями.

Тайвань історично був однією з провінцій Китаю, яка від 1949 року існує як фактично окрема держава, де закріпилися залишки сил Гоміньдану, які програли громадянську війну комуністам Мао Цзедуна.

Більшість держав світу офіційно стоїть на позиції КНР, визнаючи тільки цю державу, хоча має неформальні контакти і з Тайванем.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: