fbpx
Сьогодні
11:51 01 Січ 2019

В Австралії запустили найбільшу в світі мережу робопотягів

Австралійська гірничодобувна компанія Rio Tinto повністю роботизована свої залізничні перевезення в регіоні Пілбар на північному заході континенту.

Про це повідомляє Sydney Morning Herald 

Масштаб проекту дійсно грандіозний – кожен з робопоїздів – це найбільший у своєму роді автономний механізмів світі, при цьому компанія має в своєму розпорядженні близько 200 таких локомотивів.

Протяжність автоматизованих залізниць вже становить близько 1700 км. Вони пов'язують 16 шахт в регіоні з 4 вантажними портовими терміналами.

Машиністи-люди керують поїздами лише на одній ділянці – короткої лінії біля річки Роб. За всіма іншими поїздами стежать оператори з інформаційного центру в Перті – з відстані майже в 1300 км.

Разработка передової системи обійшлася компанії в $1,3 млрд, а її розгортання зайняло вісім місяців.

Начальник транспортних операцій Rio Tinto Іван Велла каже, що перші результати радують керівництво:

"Хоча автоматизувати мережу залізниць такої протяжності і масштабу було непросто, перші результати вказують на суттєвий потенціал зростання продуктивності перевезень і збільшення гнучкості системи".

Середня дистанція поїздки робопотяга складає 800 км в обидва боки, а середній час в дорозі – 40 годин.

В Rio Tinto стверджують, що масових звільнень в компанії не було – довготривалий план надав можливість людям допрацювати до пенсії чи перевестися в інші місця.

Цифри економії компанія не називає. За наявною у журналістів інформацією, в 2013 в Rio Tinto працювало близько 400 машиністів і деякі з них отримували понад $200 000 на рік.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: