fbpx
Сьогодні
12:05 01 Січ 2019

"Ланет" припиняє з 1 січня транслювати NewsOne та новий канал Мураєва

Провайдер "Ланет" оголосив про припинення трансляції телеканалів, якими володіють соратник Медведчука Тарас Козак та нардеп Євген Мураєв.

Про це йдеться на сайті провайдера.

Припинення трансляції пов'язане із закінченням строку дії договорів на право ретрансляції, а також з випадками порушень законодавства зі сторони телеканалів.

"З 1 січня 2019 року трансляцію телеканалів NewsOne та "Максі TV" ("Наш") в мережі кабельного телебачення (як в аналоговому, так і в цифровому), а також у сервісі онлайн-телебачення Ланет.TV буде припинено у зв'язку із закінченням строку дії договорів на право ретрансляції, а також з випадками порушень законодавства зі сторони телеканалів, які траплялися протягом 2018 року", – йдеться в повідомленні.

У провайдера нагадали, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нещодавно призначала позапланову перевірку щодо зміни структури власності телеканалу NewsOne, неодноразово оголошувала йому попередження за недотримання правил мовлення у дні пам'яті та трансляцію контенту, що популяризує країну-агресора.

Каналу "Максі TV" також було оголошено попередження через недотримання умов ліцензії (зміна програмної концепції та логотипу). Окрім того, Нацрада відмовила телеканалу у переоформленні ліцензії на канал "Наш".

Там у свою чергу, заявили, що вважають відмову провайдера транслювати канал тиском на свободу слова.

Відповідну заяву поширює прес-служба телеканалу.

"Від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення телеканал "Максі TV" ("Наш") отримав лише одне попередження, яке ми наразі оскаржуємо у суді. На сьогодні телеканал "Максі TV" ("Наш") не має жодної заборони на ведення діяльності та трансляції від будь-якого державного органу. Дії провайдера "Ланет" ми вважаємо некоректним та розцінюємо як прямий натиск на свободу слова в Україні", – йдеться в заяві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: